KÄVLINGE PBK

Vi spelar bowling och har trevligt tillsammans


Läget inför höstens bowlingsäsong är som ni förstår väldigt ovisst.

Serierna är som ni vet lottade, preliminära speltider är nu också inlagda men tiderna påverkas i högsta grad av myndigheternas beslut.
Bowlingförbundet har för det nationella seriesystemet nyligen arbetat fram ett ”säkerhetsprotokoll”.
Enligt våra stadgar följer vi bowlingförbundets regler, därför gäller dessa riktlinjer för hur spelet skall genomföras på ett säkert sätt även för oss pensionärer.

Ett utdrag ur riktlinjerna gäller oss 70+ direkt som grupp:

Personer i riskgrupper samt personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus. Man har rätt att delta i match men då på egen risk.


Vad förbundet menar med ”Egen risk” får vi försöka en förklarning på.

I riktlinjerna tar man även upp problemet resor till och från tävlingar. Detta ser vi som vårt största problem, att sitta fyra till fem personer i bilarna till bortamatcherna. Att köra med nio bilar till bortamatcherna är inte heller någon logisk lösning.

En möjlighet att kunna genomföra våra matcher trots alla restriktioner är att spela alla matcher i våra hemmahallar. Det krävs då att alla klubbar tillsammans med sina bowlinghallar kommer överens om detta.

Vi har varit i kontakt med lanetalk.com om de har någon lösning där vi kan spela våra matcher på hemmabanorna med resultatrapportering i realtid, de har dock ingen teknisk lösning för detta ännu.

Vi får lösa den rapporteringen på något annat sätt, det går säkert att hitta en användbar lösning.

Vi har i seriekommittén börjat att ta fram ett sätt för inrapportering och redovisning i SBHF ligaservice samt reviderade regler för ett spel under rådande virustider.

Kom gärna med förslag som ni får fram i klubbarna.

Kan vi inte komma överens klubbarna mellan och med hallarna så är kanske alternativet blir att säsongens seriespel måste ställas in, detta vill vi klart inte. Det kan då vara risk att bowlingintresset somnar in och det blir svårt att starta upp igen. Dessutom vore det en katastrof för våra bowlinghallar.

Vi skall komma ihåg att alla restriktioner är för våra spelares hälsa och säkerhet.

Hör gärna av er om ni tycker att spel enbart i hemmahallarna kan vara ett bra alternativ till att överhuvudtaget få spela i dessa pandemitider.

Finns det intresse så arbetar vi vidare på förslaget till säsongens alternativa bowlingspel och presenterar detta i god tid innan vårt planerade möte med klubbarna.

Vid klubbmötet under augusti månad tar vi beslutet hur och om vi ska spela våra seriematcher under hösten (kanske också våren).